нашумя много напоследък (продукция на Netflix), защото 50 години (!)

...
 нашумя много напоследък (продукция на Netflix), защото 50 години (!)
Коментари Харесай

Нашите души през нощта, 50 години по-късно Джейн Фонда и Робърт Редфорд отново заедно

 нашумя доста в последно време (продукция на Netflix), тъй като 50 години (!) след " Боси в парка " Робърт Редфорд и Джейн Фонда играят още веднъж дружно (аз доста повече одобрявам другия им взаимен план - " Електрическият ездач " на Сидни Полак). Режисьор е Ритеш Батра, който тази година към този момент има доста прекрасен филм - " Предчувствие за край ", сниман е по книга на Кент Харуф, оценката в IMDb е 7, а премиерата беше на 29 септември. Любовта не знае граници и не брои години, бръчки, провали и разочарования. Луис Уотърс (Робърт Редфорд) е към 80-годишен вдовец, с обветрено мъжествено лице, пясъчноруса коса, стройно тяло и наложителната карирана риза, загащена в изхабен " Ливайс ". Живее самичък в огромна къща, а една вечер съседката диагонално Ади Мур (), сивокоса хубавица на неговите години, вдовица, с към момента впечатляваща фигура, дълги крайници и дребни хубави черти, почуква на вратата му. Започва напряко: " И двамата сме сами от дълго време, искаш ли да спим дружно?! ".

Всъщност му предлага фактически да спят дружно, не секс, просто да си приказват, тъй като самотата... Той е троснат и песимистичен, само че отива, промъквайки се през задния вход. Не след дълго всички стартират да ги разясняват - неговите другари пенсионери в кафенето злъчно-закачливо и нецензурно, нейните приятелки завистливо и насмешливо. Луис има минало на невярност и покаяно завръщане, Ади е по-обикновена и праволинейна.  Не закъсняват и фамилните проблеми - появява се нейният наследник Джийн (любимият белгиец Матиас Схунертс), комплициран и конфликтен незает зарязан от брачната половинка си татко, до момента в който дъщерята на Луис, Холи (Джуди Гриър, ужасно я одобрявам като жена), е чаровна безконечна тийнейджърка и идеалистка, която почита непознатия избор и в този момент желае да пътува по света, към момента сама и необвързана.

Завръзката е моментът, когато Джийн оставя на майка си внука ѝ Джейми (Йейн Армитидж, откритие), своеволен бдителен интелигентен сладур, а Луис и Ади прескачат до Лас Вегас и най-сетне вършат секс, тъй като " душите им през нощта " са се познали, харесали и жадуват същинска непосредственост в залеза на живота си. На всичкото от горната страна малчуганът се привързва към отзивчивия и приветлив сътрудник и другар на меката си и отстъпчива баба, а Джийн се усеща предаден и зарязан.

не знае граници и не брои, бръчки, провали и разочарования. Винаги е свежа, настояща и красива. Никой не би трябвало да я подлага на критика и да ѝ завижда по дребнави, егоистични и тесногръди аргументи. Ако не ти харесва, най-малко я признай и приветствай с половин уста и насилствено.

 

Боян Атанасов е жива софийска легенда, човек на живота, на киното, на театъра, на музиката. Само който не го познава, единствено той не се е впечатлявал от неговите енциклопедични познания в гореизброените области и освен в тях. За наша наслада Боян има личен блог, публикации от който публикуваме при нас с неговото общително единодушие. Останалите му титанични материали можете да откриете .
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР